Zwart-witfoto's kleuren - eenvoudig en snel

Waar gaat het over in de videozelfstudie Hoe zwart-witafbeeldingen te kleuren?

Hoe zwart-wit foto's te kleuren

In de video-tutorial Hoe zwart-wit foto's te kleuren laat ik je zien hoe je zwart-wit foto's nieuw leven kunt inblazen met behulp van kunstmatige intelligentie. De resultaten zijn boven verwachting.

Wie wil er geen kleur geven aan oude foto's, vooral omdat er momenten zijn vol herinneringen.

Ik heb een aantal zwart-witfoto's uit mijn jeugd en ik besloot ze een nieuw leven te geven.

Zoals elke man die zwart-witfoto's heeft gemaakt, heb ik ook enkele foto's, sommige beter bewaard, andere slechter, die ik zou willen digitaliseren en ze een nieuw leven zou willen geven door in te kleuren, met behulp van kunstmatige intelligentie.

Aanvankelijk had ik geen hoge verwachtingen van het kleuren van enkele zwart-witfoto's. Maar nadat ik een paar services had geprobeerd, was ik onder de indruk van de mate van kleuring en kleurnauwkeurigheid.

Het digitaliseren van oude foto's is vrij eenvoudig met PhotoScan

In Google Photos vind je de PhotoScan-applicatie, waarmee je oude foto's kunt scannen, die je later op sociale netwerken kunt delen.

We hebben er zelfs een PhotoScan-zelfstudie.

U kunt de PhotoScan-toepassing vinden in Google Foto's / Fotobibliotheek / Hulpprogramma's / Foto's scannen met PhotoScan

Hij is natuurlijk geen prefect, maar ik kan wel zeggen dat deze AI hun kleuren voor ongeveer 80% verduistert.

Zelfs als de kleuren die de kleurenfoto's maken niet 100% nauwkeurig zijn, kan ik zeggen dat 80% van de AI erin slaagt ernaar te kijken.

Het resultaat is erg prettig, zelfs met een nauwkeurigheid van 80%.

Online foto-inkleuring en vergelijking van resultaten.

https://hotpot.ai/colorize-picture - kleurplaten

https://www.diffchecker.com/image-diff/ - beeldvergelijker

Handige of vergelijkbare tutorials:

Photoscan oude foto's te digitaliseren en te delen op Facebook
Photoscan oude foto's te digitaliseren en te delen op Facebook
Achtergrondverwijderingshandleiding van afbeeldingen
Achtergrondverwijderingshandleiding van afbeeldingen
Deepfake video-tutorial en toning van afbeeldingen
Deepfake video-tutorial en toning van afbeeldingen
Wat en hoe te maken HDR-foto's HDR met Photomatix
Wat en hoe te maken HDR-foto's HDR met Photomatix
Hoe ongewenste objecten uit afbeeldingen te verwijderen
Hoe ongewenste objecten uit afbeeldingen te verwijderen

Videotutorial - Hoe zwart-witafbeeldingen te kleuren

Related Tutorials


Over Cristian Cismaru

Ik hou van alles wat met IT&C te maken heeft, ik deel graag de ervaring en informatie die ik elke dag verzamel.
Leren als je leren!

Comments

  1. Vali zei hij

    Mijn mening is dat het toevallig die kleur op de rode stropdas uitkwam na het opnieuw kleuren. Het kan heel goed niet rood zijn, afhankelijk van welk online programma of welke applicatie je gebruikt. Gewoonlijk gebruiken dergelijke toepassingen gemeenschappelijke kleurpatronen, zoals de vegetatie moet groen, hemelsblauw, een specifieke huidskleur... enzovoort zijn. Immers, geen enkel programma, hoe geavanceerd ook, kan "kleuren herstellen" precies zoals ze waren (althans niet door automatische verwerking). Maar dat hoef je ook niet te doen, je moet een meer realistische tint bedenken, een lust voor het oog, ook al weten we dat dat niet de kleuren zijn.
    Ik heb bijvoorbeeld enkele foto's gebleekt met Gimp en ze geüpload om te zien wat er uitkwam. De huidskleur is ok, de vegetatie is ok, de kleur van de lucht en de wolken zijn ok, maar de kleuren van het shirt op mij waren duidelijk niet die :)). Maar het is begrijpelijk.

    Ik heb echt een paar oude zwart-wit foto's, als ik tijd heb zal ik proberen ze weer tot leven te brengen met behulp van deze site of andere, om te zien welke me meer plezier doet. Bedankt voor het openen van mijn inspiratie 🙂

Spreek je gedachten

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.