Tweede harde schijf op de laptop in plaats van de optische drive

Vandaag zal ik je laten zien hoe je de tweede harde schijf in uw laptop, in plaats van de optische drive voor die we gebruiken in de adapter die ik op ebay heb monteren, ik voor betaald 18 US dollars, maar deze adapters kan veel goedkoper zijn als je ze in China, Hong Kong, Taiwan, enz. (7-9 dollar). Het pakket kwam naar mijn deur 7 dagen kunnen komen en Aziatische-n 45 dagen. Als u haast niet .....
Ik zal niet naar zichzelf verwijzen kopen van de details (ebay kosten, BTW, transport, douane, etc.) aan dit hebben we een zelfstudie over winkelen op ebay.
Allereerst moet u een aantal gegevens over uw optische drive kennen, zodat u het juiste product te kopen.
De belangrijkste gegevens zijn:
1. Profiel optische drive, dus moet de adapter (12,7mm of 9,5 mm) zijn
2. Interface optische drive, dus te zijn en adatptorul (ide of sata)
3. Interface harde schijf die u installeert (SATA-of IDE)
Ik moest een adapter van SATA naar SATA 12,7 mm, misschien iets anders moet u, moet u de optische drive te halen en ervoor te zorgen dat vóór, om te zien wat het profiel is en welke interface. Trouwens, ongedaan optische drive kan moed putten om mount adapter (caddy, zoals het wordt afgeblazen).
Bijvoorbeeld, als je een IDE optische drive en 12,7mm en harde schijf die adapter te gebruiken in is SATA, moet je 12,7mm IDE adapter met SATA harde schijf-slot.
Degenen met ultrabooks met optische drive, zal zeker een adapter 9,5mm nodig. In ieder geval moet u ervoor zorgen op voorhand dat je niet het verkeerde product te kopen.
Onmiddellijk na de installatie, en, zoals in de tutorial, werkte harde schijven, voor het niet speciale instellingen doen. Wanneer bent u waarschijnlijk andere instellingen in de bios te zijn, meestal optische drive is de boot prioriteit (dat en de nieuwe harde schijf zal zijn), als je problemen hebt het opstarten van het besturingssysteem na het installeren van de nieuwe harde schijf nodig hebt om de BIOS in te voeren en plaats als de belangrijkste opstartschijf op de harde schijf met het besturingssysteem.
HDD caddy aan optische adapters op Ebay (Ik heb geen link naar een specifiek product verlaten omdat ik niet weet wat je nodig hebt)Related TutorialsOver Cristian Cismaru

Ik hou van alles wat met IT & C, ik wil graag de ervaring en de informatie die we verzamelen elke dag te delen.
Leren als je leren!

Comments

 1. George zei hij

  Wat voor hdd je hem? de pc of laptop? (3.5 of 2.5 inch?)

  • mircea85 zei hij

   Adrian Gudus: Als je een fan bent van de site die u zag "aflevering", waarin mijn collega liet zien hoe de harde schijf en optische drive in een laptop te veranderen. Er mijn collega veranderde harde schijf van de laptop met een SSD Nou dat HDD te zetten in de "aflevering" de optische drive in plaats daarvan nu opnieuw gemonteerd. De conclusie? Het is HDD oude laptop's. Op normale harde schijf-slot heeft nu geïnstalleerd een SSD en optische drive is op zijn plaats nu de oude HDD gemonteerd.

   Van wat ik weet HDDs aan "Desktops" zijn 3.5 "en de laptop 2.5".

 2. Dan zei hij

  Inderdaad zeer nuttig tutorial. Nee, ik dacht niet mogelijk. Hoewel mijn laptop heeft al 2 HDD en optische drive is een Blu-Ray, Ik denk dat ik uw idee te gebruiken en maak een geheugenuitbreiding.

 3. Adrian Gudus zei hij

  George: Wat voor hdd je hem? de pc of laptop? (3.5 of 2.5 inch?)

  Als je een fan van de site die u zag "aflevering", waarin mijn collega liet zien hoe de harde schijf en optische drive in een laptop te veranderen.
  Er mijn collega veranderde harde schijf van de laptop met SSD
  Nou, dat HDD te zetten in de "aflevering" de optische drive in plaats daarvan nu opnieuw gemonteerd.
  De conclusie? Het is HDD oude laptop's.
  Op normale harde schijf-slot heeft nu geïnstalleerd een SSD en optische drive is op zijn plaats nu de oude HDD gemonteerd.

 4. Marius zei hij

  Dat is een goed idee, ik zat te denken hoe dat te doen om een ​​SSD in mijn laptop en ziet eruit als iemand kwam met het idee en zelfs laten u stap voor stap hoe het moet. U heeft een geweldige job, gefeliciteerd!

 5. hi, gewoon op zoek en vond ik iets van een jongen in Boekarest, maar ik moet me PATA IDE naar SATA (HDD) voor ms zelfstudie toch ...

 6. FaqTak zei hij

  Hoe snel het beweegt, zelfs als de laptop heeft een SSD. Ik zag dat de laptop opgestart in een paar seconden met die ssd.
  Mensen begrijpen niet, hoe goed is een SSD, en je kunt doen met een SSD, de wereld kijk maar naar de prijs en dat is alles.
  In het algemeen veel van de Romeinen alleen maar willen als grote HDD's en films opslaan non stop, en luister naar manele.

 7. FaqTak zei hij

  George: Wat voor hdd je hem? de pc of laptop? (3.5 of 2.5 inch?)

  Hoe Drek zet de pc? Nou je weet hoe bedoelt of 2.5 3.5 inch?

 8. Duallpannel zei hij

  Hartelijk dank!

 9. Mihai zei hij

  Gefeliciteerd cristi voor zelfstudie!
  Een tutorial ff nuttig voor vele, zeg ik.

 10. Adrian Gudus zei hij

  George: Wat voor hdd je hem? de pc of laptop? (3.5 of 2.5 inch?)

  Laat me en gelieve me iemand die erin geslaagd is om een ​​harde schijf in een laptop 3.5 zetten

 11. ion zei hij

  Tutorialul.Am interessant om te zien of mijn laptop is Dell Inspiron 5110n simplu.La als een zoektocht vz adapter op gelegenheden ik bijna 100 lei.Ca een laptop obs enige interventie op de eerste operatie die wordt gedaan is om bateria.La uit als vorige keer vergat Cristi, tijdnood.

 12. Emi zei hij

  Cristi, ik wil je iets vragen, maar ik vind het niet erg, misschien krijg je een heel simpel ding vinden, maar ik ben gewoon deze kant 0 in technologie. Wanneer bijvoorbeeld, koop een compact camera, te ontvangen en kabels aan te sluiten op pc? Ontvang het algemeen aansluitkabels? Als je me goed te beantwoorden, als het allemaal goed! Ik zal iemand anders om me te vertellen vinden!

 13. Adrian Gudus zei hij

  EmiCristi, ik wil je iets vragen, maar ik vind het niet erg, misschien krijg je een heel simpel ding vinden, maar ik ben gewoon deze kant 0 in technologie. Wanneer bijvoorbeeld, koop een compact camera, te ontvangen en kabels aan te sluiten op pc? Ontvang het algemeen aansluitkabels? Als je me goed te beantwoorden, als het allemaal goed! Ik zal iemand anders om me te vertellen vinden!

  In het algemeen (te worden in "harmonie" met uw probleem) van de informatie die ze vinden op de plek als je kopen bij een winkel plank of winkel website die het product verkoopt.
  Zagen we een neiging van mensen om vragen te stellen aan verkopers van elektronische en winkels apparaat te beschermen met de valse indruk dat het de plicht van de verkoper om laumureasca opdrachtgever of erger nog, dat vraagt ​​om boos / verkoper verstoren krijgen.
  Niet door een lang schot, het zijn plicht is om de klant te informeren en vragen te beantwoorden.

 14. Edy zei hij

  ! Aardige tutorial, Momenteel heb ik geen gebruik maken van een laptop, maar goed om te weten, als je een laptop hebt dat het eerste wat ik zal doen zal zijn: D.

 15. Augustin zei hij

  Cam binnenkomt terwijl een bestelling op eBay? En producten die post te zeggen: WorldWide maar Roemenië uitsluitingen is nog steeds de mogelijkheid dat het in Roemenië kan worden verzonden?

 16. Anderson zei hij

  Tutorials MAC alleen daar boo, of ze in de winter?

 17. Dany zei hij

  Cristi, dvd's ide laptop niet pin aansluitingen (zoals u uitleggen in zelfstudie)!

 18. Adrian Gudus zei hij

  DanyCristi, dvd's ide laptop niet pin aansluitingen (zoals u uitleggen in zelfstudie)!

  Informeer jezelf beter voordat je uitspraken doen: http://goo.gl/kFykk
  Je hebt verkeerd tegengesproken, maar we hebben beschreven en welke versie heb je corrigeren ... niet leuk!

 19. Flo zei hij

  Anderson: Tutorials MAC alleen daar boo, of ze in de winter?

  Daniel: Tijdens de vakantie zal een surpriza.Sa niet te laat zijn!

  Ik zei toch dat hij een project leek vele anderen zeggen dat het veel beter om een ​​na de ander (alsof we werden gedwongen om ze een voor een te zien) te zijn, nu niet eens rekening gehouden met dergelijke commentaar, of wordt iemand ons te vertellen hoe we lui zijn en niet op zoek in andere plaatsen zoals tutorials, hoewel er tutorials over UFO's zouden zijn. Bafta nog intrgii videotutorial.ro teams en alle bezoekers hopen door te gaan met uw Hackintosh.

 20. Augustin: Over hoe lang een order komt op ebay? En producten die post te zeggen: WorldWide maar Roemenië uitsluitingen is nog steeds de mogelijkheid dat het in Roemenië kan worden verzonden?

  Degenen die in Roemenië geleverd werden gedupeerd door kopers 'slimme' op ons. Nu hebben we allemaal last.

 21. Flo: Ik zei toch dat het een project keek ik net als vele anderen zeggen dat het veel beter om een ​​na de ander (alsof we werden gedwongen om ze een voor een te zien), nu niet eens rekening gehouden met Deze opmerkingen, of wordt iemand ons te vertellen hoe lui we zijn en Canu zoek elders zoals tutorials, tutorials park hier als UFO's. Bafta nog intrgii videotutorial.ro teams en alle bezoekers hopen door te gaan met uw Hackintosh.

  Maak geen domme propaganda zal komen en rust tutorials over Hackintosh.

 22. Ik wil graag een tutorial over SAM Broadcaster indien mogelijk.

 23. Radu zei hij

  Hallo Cristi & Adrian, Ik heb een probleem een ​​paar dagen. Het probleem is van uw site Kortom, wanneer u kijken naar een video tutorial (geen youtube) ziet lelijk. Als u de resolutie te veranderen op het beeldscherm en gaan na het opnieuw naar te kijken ziet mooi? Mijn vraag is ... zijn er enkele wijzigingen in het forum geweest? Ik gebruik 1024 resolutie × 768 ...

 24. Radu zei hij

  Het spijt me, ik wilde website niet schrijven forum.

 25. Dany zei hij

  Adrian Gudus: Informeer jezelf beter voordat je uitspraken doen: http://goo.gl/kFykk Je hebt verkeerd tegengesproken, maar we hebben beschreven en welke versie heb je corrigeren ... niet leuk!

  Adrian Gudus: Informeer jezelf beter voordat je uitspraken doen: http://goo.gl/kFykk Je hebt verkeerd tegengesproken, maar we hebben beschreven en welke versie heb je corrigeren ... niet leuk!

  Ik heb geen excuses en uitleg te geven! Wat ik heb u in de bovenstaande link is een verloopstekker ide hdd (3.5) aansluiting laptop optische drive (rechtsonder) weten uit ervaring, want ik slopers laptops als alle connectoren IDE optische drives te tonen http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/27-129-003-03.jpg
  Hoe dan ook, gefeliciteerd voor de tutorial!
  PS optische drives laptop hadden veel van de footprint, die kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden (andere HDD, een grotere batterij of belangrijkste zou efficiënter koelsysteem verwijderd!
  Als alternatief voor extern optisch station te gebruiken!

 26. liviu_florin zei hij

  Nadat ik het apparaat op eBay bestellen, en ze betalen, waar komt het pakket? ... Rechtstreeks naar uw post die ik ingevuld in de gewoonten van de stad of het pakket moet ben ik?

 27. George zei hij

  Adrian Gudus: Als je een fan bent van de site die u zag "aflevering", waarin mijn collega liet zien hoe de harde schijf en optische drive in een laptop te veranderen. Er mijn collega veranderde harde schijf van de laptop met een SSD Nou dat HDD te zetten in de "aflevering" de optische drive in plaats daarvan nu opnieuw gemonteerd. De conclusie? Het is HDD oude laptop's. Op normale harde schijf-slot heeft nu geïnstalleerd een SSD en optische drive is op zijn plaats nu de oude HDD gemonteerd.

  Ik keek naar die episode kop en staart, maar dat was een week geleden, kan ik me niet eens herinneren enkel detail

 28. George zei hij

  FaqTak: Hoe Drek zet de pc? Nou je weet hoe bedoelt of 2.5 3.5 inch?

  Normaal Ik weet hoe ze zijn, maar in mijn optische drive in de laptop is veel groter dan een PC 3.5 inch HDD

 29. Andy zei hij

  Sorry voor de off-topic: Ik heb vragen zoals:
  Ik heb een ATI Radeon videokaart die deze resoluties X1050 ondersteunt -> Maximale resoluties:
  - 640 480 × (digitaal en analoog)
  - 800 600 × (digitaal en analoog)
  - 1024 768 × (digitaal en analoog)
  - 1152 864 × (digitaal en analoog)
  - 1280 1024 × (digitaal en analoog)
  - 1600 1200 × (digitaal en analoog)
  - 1920 × 1080 * 16: 9 (analoog)
  - 1920 × 1200 (analoge)
  - 1920 × 1440 (analoge)
  - 2048 × 1536 (analoge)
  - 65K kleuren 2048 × 1536
  - 16.7M kleuren 2048 × 1536
  Wij steunen de resolutie van de monitor LG 20EN33SS-B × 1600 900 native resolutie? Degenen die mij kennen beter en weer op te rakelen, vooral kristallen of Adrian.

  • Daniel zei hij

   Wat is de resolutie van een scherm?
   Resolutie is niets anders dan het aantal pixels die elke vierkante meter van het scherm. De resolutie is dus omgekeerd evenredig met pixeldichtheid: hoe meer afstand tussen twee pixels kleiner is de resolutie hoger (omdat het oppervlak van het scherm is nu een groter aantal LEDs).

   Bijvoorbeeld, een scherm met een steek 20 mm een ​​pixelresolutie 2304: deze waarde wordt verkregen door de totale lengte van een module (975 mm) Pixelpitch (in casu 20 mm) waardoor het aantal pixels op een enkele regel: 975: 20 = 48 pixels. Vermenigvuldiging van het aantal pixels in een lijn met het totale aantal lijnen verkregen totale aantal pixels op het oppervlak van het scherm ook wel Resolution. In ons voorbeeld, 48 48 x = 2304 pixels in totaal.

   Gezien deze formule, is het possibile te berekenen een 30 mm scherm pek heeft een resolutie van 1024 pixels per module, terwijl een 10 mm scherm pek heeft een resolutie van 9216 pixels per module.

   Het is belangrijk op te merken dat slechts enkele millimeters vermindering pixelgrootte leidt tot een verhoging van de dichtheid van LEDs (en dus de resolutie) exponentieel.

 30. Alex Craigslist zei hij

  Emi: Ik bedoel bijvoorbeeld ik koop Emag.ro site?

  Zie de mensen bij FAME opende een hulplijn online site. Je krijgt zeker aanwezig, openen chatten met een van de beschikbare consultants daar en u vragen wat u moet weten

 31. George zei hij

  Ik heb een vraag over de nieuwe processors van AMD, het is AMD a10 6800k zijn compatibel met moederborden van vorige versies? dwz drie-eenheid? en zo ja, wanneer moet ik doen updade de bios? Ik kan dat doen updade nieuwe processor of Trinity echt nodig?

 32. Zumzum zei hij

  Hello! "Geef uw mening" 1 evenals de heer Adrian liever "ziek" of op zijn minst dat het gebrek aan reacties respons Cristi's toen iemand vroeg op een gegeven moment 'waar is Adrian? "Begrijp me niet verkeerd, dat ik wil zijn" ziek "net zo waarschijnlijk dat, ongeacht de reden voor het ontbreken van de opkomst van de reacties is beter om te gaan met de" waarom ". Van 10 reacties 8 hem "strijd" en "scheldt" op elk een niet hoeft echt het de hele tutorial of onvoldoende gedocumenteerd over het probleem dat u verhogen volledig te volgen, ze hebben het!
  Adrian Ik stel voor dat je het voorbeeld van Christus te nemen, als je een probleem gebruiker wandelen, reageert niet! Deze verschijningen van de reacties het delen van uw "handen" aan de linker en rechter stoort velen. Ik weet zeker dat ik niet de enige die denkt zoals ik. Ik zei het hardop voor meer. Persoonlijk als ik zie een post van jou ging ik de reflex om ongelezen scroll achterhalen op je comments hieronder!
  2: 4 verscheen een generatie van Intel

  Regards, Calin.

 33. Alex567 zei hij

  ZumzumHi! "Geef uw mening" 1 evenals de heer Adrian liever "ziek" of op zijn minst dat het gebrek aan reacties respons Cristi's toen iemand vroeg op een gegeven moment 'waar is Adrian? "Begrijp me niet verkeerd, dat ik wil zijn" ziek "net zo waarschijnlijk dat, ongeacht de reden voor het ontbreken van de opkomst van de reacties is beter om te gaan met de" waarom ". Van 10 reacties 8 hem "strijd" en "scheldt" op elk een niet hoeft echt het de hele tutorial of onvoldoende gedocumenteerd over het probleem dat u verhogen volledig te volgen, ze hebben het!
  Adrian Ik stel voor dat je het voorbeeld van Christus te nemen, als je een probleem gebruiker wandelen, reageert niet! Deze verschijningen van de reacties het delen van uw "handen" aan de linker en rechter stoort velen. Ik weet zeker dat ik niet de enige die denkt zoals ik. Ik zei het hardop voor meer. Persoonlijk als ik zie een post van jou ging ik de reflex om ongelezen scroll achterhalen op je comments hieronder!
  2: 4 verscheen een generatie van Intel, verwachten een tutorial over, adviezen? Waard een upgrade systeem? , Is de aankoopprijs waard als voorwaarde prestaties? Ik zag slechts een model EMAG boord soket 1150

  Regards, Calin.

  + 1000

 34. Timasu zei hij

  Toen ik de 3 Hackintosh? Ik wil weten hoe te installeren mac op een pc zonder UEFI BIOS.

 35. Vali zei hij

  Super cool idee, ik wist niet dat er een dergelijke adapter.
  Hopelijk 2-3 jaar zal verschijnen 500 GB SSD prijzen. Dan zal er geen noodzaak om verschillende trucs doen met een kleine SSD en een normale harde schijf in plaats van de optische drive. Uiteindelijk echter een USB optisch station hebt gekocht of niet ... zelfs geïmproviseerd een met een rack adapter of iets. Tenminste ik niet kunnen zonder optische schijf staan, in sommige gevallen lijkt eenvoudiger.

 36. Zeyknw zei hij

  Thanks a lot! Jij bent de beste! Achting

 37. Catalin zei hij

  Kunt u mij helpen te bestellen op ebay? Ik volgde je tutorial over eBay-accounts, maar eerlijk gezegd kan ik niet omgaan! Ik kan de e-mail te schrijven kunt u hierover praten? Ik kan u details over uw laptop geven en je betaalt me ​​als ik doe en orde, te betalen voorafgaand aan vertrouwen te tonen!

 38. florijn zei hij

  Geachte Cristi vertel me alsjeblieft op ebay uk perceel van wie u werd geleverd in Roemenië .. omdat ik besefte dat Roemeense Post heeft geen baan .. maar er is een prive-bedrijf, gevestigd in Sibiu Roemenië GLS .. ze brachten in Boekarest en Sibiu je om het te halen .. dat ik een probleem had met een perceel en verzonden zonder hen te laten weten terug. Ik wist niet eens dat het bedrijf dat spook .. Ik vond nauwelijks een maand nadat ik een half km van Timisoara bericht .. verwachten een antwoord.
  Groeten en beste.

 39. ion zei hij

  Houd er rekening mee dat de orde en unde.Fiecare merk en type van de laptop heeft een caddy alleen diferit.De bijvoorbeeld Dell zijn tientallen adapters die verschillen van soort tot mijn laptop tip.Pentru Ik vond cuun mag <10 $ maar een soortgelijk product van een andere winkel was ongeveer $ 45. pct We hebben alleen verkocht twee afdrukken van de garage, maar bij zeer grote (zelfs grote)

 40. Adrian zei hij

  Welkom. Ik ben een grote fan van alles wat je doet op videotutorial, waarderen!
  Ik vraag me af als je alle bovenstaande les deed: Ik heb deze laptop: http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/asus/k53sd-sx169d-core-i5-2430m-24ghz-4gb-500gb-geforce-610m-2gb-brown/
  En ik wil een rek van 2 th HDD te kopen. We kozen voor dit rek:http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-SATA-to-SATA-2nd-HDD-Hard-Drive-12-7mm-Caddy-CD-DVD-ROM-Optical-Bay/350804277091?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222005%26algo%3DSIC.NUQ%26ao%3D1%26asc%3D15866%26meid%3D8552721822694803500%26pid%3D100005%26prg%3D7588%26rk%3D4%26sd%3D281123452702%26
  kunt u mij zeggen of het past bij mijn laptop, ik bedoel dat is het criterium u kiest dat past gewoon hebben om de cd te verwijderen en te zien hoe de maatregelen en zo?

 41. Adrian zei hij

  Gisteravond trok ik de aandrijving en de afmetingen overeenkomen (zijn hetzelfde) als die welke door de verkoper op ebay die ik wil kopen voor de verzending is gratis. Please help me als ik zeg dat het ok is om te kopen van deze verkoper en ik zeg als je niets te betalen uit de productprijs. Het product dat ik wil kopen:http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-SATA-to-SATA-2nd-HDD-Hard-Drive-12-7mm-Caddy-CD-DVD-ROM-Optical-Bay/350804277091?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222005%26algo%3DSIC.NUQ%26ao%3D1%26asc%3D15866%26meid%3D8552721822694803500%26pid%3D100005%26prg%3D7588%26rk%3D4%26sd%3D281123452702%26 Bij voorbaat dank

  • Voor degenen die een adapter wilt, kan ik het leveren overal in het land verkrijgbaar voor € 80. Er zijn universeel model 12,7 mm dik. Tel. 0723809899

 42. Adrian zei hij

  Cristian als je dat deed al deze geweldige les doe een tutorial waar je een aantal tests kunt doen als het beweegt vergoten hdd caddy (snelheid en opstarttijd), verschillen tussen autochtone plaats hdd geplaatst en gemonteerd caddy. Het zou zeer nuttig zijn om de voordelen te leren kennen en dejavanteje helemaal, want ik lees dat difetite bronnen zet de hdd caddy Megre harder, dat lagere snelheden heeft.

 43. Cristi hoe je zo snel Windows ® geplaatst? en ik geef ssd de boot logo niet overschrijven zonder legt dit geheel!

 44. Hello!
  Proficiat voor het artikel en alle tutorials op deze site!
  Ik heb een Dell Inspiron 17r5721. De optische drive heeft 9,5 mm dik. Ik ben op zoek naar een geschikte caddy en twee profielsites voor dit type laptop vond ik een zeer interessante uitspraak:
  "... Update SATA boord:. Incl. fix voor dell shutdown probleem met 2nd HDD ..."
  Ik heb die nergens opmerkingen over dit fenomeen, maar we zochten meer.
  Vraag: in uw experianta, gebeurt het vaak dat een tweede harde schijf gemonteerd op de optische poort, om het systeem te laten vallen?
  Ik al gezegd dat ik van plan om een ​​SSD in plaats van de huidige 120GB 1TB HDD zetten en monteer het in zich om caddy de site zal in de optische unit worden geplaatst.
  Dank u voor het antwoord!

  • Ik heb geen enkel probleem waarschijnlijk Dell power management ondervonden is vrij agressief en beperkte stroomverbruik.
   Van wat ik begrijp in de munt, is er een fix op die caddy.
   Realiseert u zich dat niemand je kan garanderen dat het werkt soepel 100%! Er is een zekere mate van spanning, maar niet gegarandeerd door de fabrikant instellingen.

 45. Bedankt voor het antwoord!
  Ondertussen sprak ik met de mensen bij Dell, aan de telefoon. Ze vertelde me precies wat je deed ons denken: Dell heeft geïmplementeerd een HDD caddy om de optische drive dan de Vostro-model dat draait alleen op vaste order, aan de lopende band te vervangen. Dell biedt geen Caddy en service-eenheden is niet toegestaan ​​om deze operatie te doen. Dit probleem is niet bestudeerd in andere modellen, kunnen we niet garanderen dat de stabiliteit van het systeem. Dus als je besluit om te upgraden, het is "op eigen risico".

 46. Onlangs installeerde ik en ik Caddy.
  PRO: De mogelijkheid om de laptop hdd 2 eeuw zetten
  TEGEN: - de HDD caddy beweegt een beetje harder,
  - De cover van de DVD-RW clips geklemd in caddy (maar loste het probleem met sommige geïsoleerde band, niet gezien en kijk goede vangst.

  Ik eerlijk ben zeer tevreden met het apparaat, aangezien de oude HDD slot wordt geleverd SSD zodat ik niet de moeite om een ​​beetje harder te gaan in de HDD caddy toch hij is gewoon opslag.

  De investering waard.

 47. Klaxxy zei hij

  Ik deed en ik niet veranderen, en de resultaten zijn uitstekend. Ik heb een Samsung SSD 120GB de belangrijkste sleuf op de laptop en HDD 1TB ik zet de Caddy gekocht via het internet uit Roemenië, waar de optische drive hebben vervangen. Ik kocht een speciale kabel voor de optische drive (voorzichtig, ga niet naar de harde schijf heeft verschillende aansluitingen) SATA-USB en nu kan ik gemakkelijk en optische schijf te gebruiken, maar externe USB-aansluiting.
  PRO: Snelheid (boot in minder dan 20 seconden). Software die op de DVD pakket SSD's komen zijn geweldig. vooral Samsung Magician. Ik gekloond de HDD, ik liever de installatie "op schone." De Samsung Magician ik erin geslaagd om alle optimalisaties die nodig zijn voor OS in seconden doen. Het geld waard!
  TEGEN: Weet niet waarom, ik kan Magic DVD niet installeren. Ik denk dat het moet de drivers van de optische drive en het gebrek daaraan, op zoek sloten. Maar ik vond een andere oplossing. Eventuele problemen en updates de W7 Ultimate / 64. Tegen het einde, hebben we niet updaten van Internet Explorer 11. Constant crashes. Hoe dan ook, gebruik het dan niet, dus geen groot probleem.
  ANDERE: Iedereen weet dat een SSD verbruikt veel minder dan een HDD, dus dat systeem moet in het algemeen koeler om de batterij langer te houden. Echter, de verklaring is slechts gedeeltelijk waar. Inderdaad, SSD verbruikt verwaarlozen, maar de snelheid van de processor levert gegevens nodig hebben om harder te werken, intenser tot hogere consumptie. Ik heb een laptop met een processor i7. Alvorens in te gaan ver onder de nominale frequentie, temperatuur zelden bereikt 45 kernen hooguit 50 graden. Nu, bij gebruik van hetzelfde ontwerp toepassingen processor alleen verblijf in overklokken, met name in maximale turbo-boost, zoals ik laten zien gadget geïnstalleerd Intel Turbo Boost Technology ingeschakeld, en kerntemperatuur, tijdens het uitvoeren van dezelfde toepassingen groeit vaak in 60 deg en ouder. Uiteraard is het hele systeem voelt dit, inclusief voeding die onvergelijkbaar meer verwarmt. Ik denk dat dit deel en het gebrek aan optimalisatie van bestaande computers in de prestaties van een SSD.
  Ondanks dat, het is een investering die zijn geld waard is.

 48. Hallo Ik installeerde de Samsung adapter sata naar sata caddy 12,7 mm ipv zette ik SSD HDD Plextor DVD M3 plaats zette ik 1TB HDD adapter kocht ik van Aurel zie post hierboven wordt voldaan f
  Dank u Cristi voor tutorials als geheel zo

 49. Hallo terug naar een vraag die ik gemonteerd Samsung NP300E7A-A03DE caddy adapter sata naar sata hdd 12,7 mm ipv zette ik M3 Plextor SSD in plaats van HDD DVD zet ik 1TB
  Ik installeerde uTorrent hdd 1Tb ontlading na een nacht, wanneer het verkeer daalde zaaien en PRG echt geen activiteiten te doen merkte ik dat elke keer als ik toegang tot de harde schijf maakt geluid als dat wanneer je begint, als niets toegang voor 10-15 sec stopt voeren stembai als weer toegankelijk maakt dat lawaai en heeft een vertraging, als ik een prg of een speler draait op de achtergrond maakt geen geluid Mijn vraag is of je hebt gehoord van dit probleem of of er adapters die niet in stembai indien kan invloed hebben op HDD?

 50. Hallo,
  Kun je communiceren met de verkoper van dit product op ebay? en dat is de uiteindelijke prijs [prijs van het product + verzendkosten]
  Bedankt!

 51. Ionel zei hij

  Hallo Cristi,
  Pretty please zeg me waarom ik niet zie de tweede harde schijf laptop 1 TB. Ik heb een Lenovo laptop met hardware Z500 van 1 Tb. Ik kocht mezelf een 120 GB SSD harde en ik zet in plaats van 1 Tb en Tb 1 op deze heb ik in plaats van de optische drive met een caddy. Ik installeerde Windos 7 en 120 GB SSD werkt perfect, maar wordt niet weergegeven in Mijn Computer 120GB dan dit. Vermelden dat de bios beide stations kunnen zien.
  En nog iets, kan er geen optische drive niet zie USB-kabel. Als hardware geven de Tb 1 beneden en zet het optische station terug op zijn plaats kunnen ze zien in de BIOS en in Deze computer.
  Installeerde ik alle drivers van de Lenovo-website, maar het doet nog steeds niet.
  Ik ben wanhopig en elke reactie is welkom.
  bedankt

  • Costelina zei hij

   Ik ben benieuwd, wanneer u Windows 7 1 harde schijf van TB werd getoond?
   Probeer rechts te klikken op mijn computer dan beheren vervolgens schijfbeheer
   zien of er is geformatteerd in NTFS het

   • Costelina zei hij

    of erger
    Caddy Aiva niet geschikt jack (of is het IDE of SATA)
    als IDE betekent dat het een laptop en vice versa moet zijn

  • U moet uw harde schijf 1TB formatteren of een andere taal dan C heeft toegekend, omdat C nu is de SSD.

 52. Thanks Costelini,
  Je had gelijk, ik had in NTFS geformatteerd.
  Blijft om het optische station op te lossen om te zien wat er mis is.

 53. Wat caddy zal ik kiezen? de 9,5 12,7 of de mm?

 54. Ovidiu zei hij

  Hallo, Is er adapter cd-rom? dan naar de CD-ROM te gebruiken via USB vanaf de USB naar SATA? zou zeer nuttig zijn als de cd-rom zo ijdel leugens in de laptop met een USB-rek later gebruikt kunnen worden

 55. Fanel zei hij

  Hallo Ik kocht onlangs een moederbord http://www.pcgarage.ro/placi-de-retea-wireless/intel/centrino-advanced-n-6235-2×2-bluetooth-40/ ter vervanging van de oude Lenovo G580 (20150) .Na de montage bot lijkt wifi-kaart vervanging en start niet, tenzij u een oplossing afara.Exista .Felicitari videotutoriale ptr geven, ptr Dank je de beste deal

 56. Savin zei hij

  Hallo !! Ik heb een probleem met leptop ... Ik heb verbrand alle inschrijvingen hebben problemen met USB-toetsenbord en ik zou u willen vragen of je kan en als er een adapter op zijn plaats te ingangen USB optische drives te maken?

 57. Georgescu visser sorin zei hij

  Bedankt voor de tutorials die erg nuttig zijn, veel geluk verder

 58. Gheorghe Voicu zei hij

  Hoi, schreef ik over wat ik nu zeggen, maar die daarom moet een laptop die a6000 hardware, hdd caddy ging en ik kocht een Seagate harde tijd van 500 dunne GB SATA .Ik wilde de overgang 2 maken IDE naar SATA, maar het lijkt erop dat niet werkt, het BIOS ziet, maar waar moet zijn vermogen gb e 500 0 .Na dat geven f10 blijven een beetje opnieuw opgestart en vertelt me ​​'harde schijf fout' zien . Is er een instelling in BIOS dat moet lopen? Het mag niet gaan zonder dat hard op ide? Ik heb geprobeerd om te vermelden dat na de harde schijf op een andere laptop (hp630) en geeft me het zelfde bericht 'error'.Este harde schijf kan zijn aangeschafte hardware defect? Dankjewel

 59. Salut! Maar in plaats van een lint optische schijven kunnen worden uitgerust met een adapter?

 60. Gabriel zei hij

  Hallo Ik heb een misverstand zag de tutorial ik daar gemaakt, maar ziet geen hdd gemonteerd, hetzij op Windows 10 niet in bios dat het origineel en de nieuwe van dezelfde laptop lenovo b50-80 die werd getest geïnstalleerd ramen 10 tot plaatsvervanger een SSD.
  Het probleem is dat dit hdd wd10jpcx-24ue4t0 heeft een jack in aanvulling op de 2 4pini SATA caddy die niet aansluiten op om het even wat om het probleem te zijn.

  PS jack ziet er als volgt uit:
  http://108.imagebam.com/temporarylink/vf8JlSv6Xe-zxJamflUFYQ/1466602256/41309/413087755/seagate-hybrid-sshd-25-inch-internal-sata-6-hard-drive-1tb-hdd-8gb-ssd-st1000lm014-001.jpg

 61. DaNy3lL zei hij

  Howdy, niet alle laptops accepteren de tweede harde schijf, ik heb een Tohiba oudere IDE DVD-ROM, voor mij helemaal en ziet niet boot geeft mij fout DVD

 62. Een tutorial om Windows te installeren op de SSD gemonteerd in plaats van DVD-RW, kan het?
  Ik kocht een laptop SH hier in Engeland. met iets, een San Disk 256 gb, i7,8gb ram, nvidia gt540m.
  Fail om Windows op te starten met el.Are een toshiba hdd van 500gb.
  Ik probeerde van alles, waarschijnlijk iets ergens is.
  In bios ziet in disk mang.il ziet, maar ziet DVD RW laarsorde geen naam san schijf.
  Misschien is dat? En ik moet iets veranderen, ergens.
  Bedankt!

 63. Hallo, Ik heb een vraag die ik SSD in plaats van de harde schijf en HDD in plaats van CS-Rom, mijn probleem is wanneer u stopt met laptop HDD stopt niet in omstandigheden beste zeg ik, neem een ​​vreemd geluid , gender als plotseling stopt, wat te doen? Het is niet waarschijnlijk beschadigd, deze HDD. bedankt

 64. fLORYNA zei hij

  We kunnen in plaats van de optische drive ssd te zetten?

 65. Ik heb een satellietoefening l50 b 25c i5 Ik hield precies van videojaar maar herkende hhd een win8 en bios e od mil herkent null zie een overwinning
  gebruikt en commandeert een cmd en voor niets toont ami de SSD-naam

  SSD enkele jaar plaats van optische drive adapter is goed in fl en hhd

  iets vreemds kan alleen in het biosjaar komen door de batterij te verwijderen

  enige opheldering als ik als bruidegom kan wat te doen

  met ssd jaar plaats hhd werkt geweldig

 66. Ik slaagde erin een klein dorpscontroleprogramma te missen

Trackbacks

 1. [...] Adapter. U kunt zien hoe je een SSD of een tweede harde schijf op een laptop handleiding monteren: Tweede harde schijf op de laptop optische drive op zijn plaats. [...]

 2. [...] Processors, videokaarten, SSD's, en anderen hebben ook een tutorial waarin je leert hoe je een tweede harde schijf te monteren op de laptop. Naast videotutorial.ro net zijn veel goede sites met waardevolle informatie. [...]

 3. [...] Goedkoper. 2. Het kiezen van een laptop, zonder SSD, die duur en gaming zijn niet verplicht. Ofwel kan worden geïnstalleerd achteraf een SSD met een caddy zoals ik deed in het optische station plaats. 3. Het kiezen van een goede laptop processor, getrokken met een frequentie zo hoog. Games zoals [...]

 4. [...] Tutorials zie je hoe je een SSD upgrade te maken. 1. Installeer SSD in een laptop M.2 2. SSD of HDD installatie op de tweede plaats DVD laptop Op verzoek [...]

 5. [...] RClone. Misschien is geïnteresseerd in: Seagate Backup Plus 8TB beoordeling, een externe harde schijf zeer snelle tweede harde schijf of SSD laptop in plaats van de optische schijf installatie M.2 SSD en de SSD prestaties verschil vs sshd beste laptops in 2017 rapport [...]

 6. [...] Allereerst moet je de HDD veranderen met een SSD als dat niet het geval is. SSD's zullen uw workflow ongelooflijk verbeteren. Als ik een enkele upgrade zou aanbevelen voor elke computer, zou dit zeker de SSD zijn. Zelfs op de laptop kan een upgrade worden uitgevoerd. als u geen M2-slot hebt, kunt u een SSD plaatsen, naast de harde schijf van uw laptop, met behulp van een caddie waarmee u een SSD of een andere HDD in plaats van het optische station kunt mounten. [...]

Spreek je gedachten

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.